DEEPEST DARKNESS
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Forum w realiach magicznego świata.

IndeksCalendarLatest imagesFAQSzukajUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj

Nature magija

Go down 
AutorWiadomość
Morgana Blackburn
Admin
Morgana Blackburn

Liczba postów : 321

Nature magija Empty
PisanieTemat: Nature magija   Nature magija I_icon_minitimeSro Sie 17, 2022 6:32 pm

CRIMPING CLIMBER - Wypowiadamy inkantację ~ Owiń mego wroga Matko Naturo, swoimi pnączami skrępuj jego ruchy ~ A wtedy zaklęcie sprawia, że pod stopami naszego przeciwnika wyrasta błyskawiczne pnącze które łapie go za nogi i stara się owinąć go całego aż zatyka mu nawet usta żeby nie był w stanie nic powiedzieć, ruszyć ani drgnąć. Pnącze dość szybko zniewala ofiarę, jest wystarczająco długie żeby skrępować nawet bestię magiczną, lecz wytrzymałość rośliny ma wiele do życzenia. Silniejsi przeciwnicy w końcu wydostaną się z tych łańcuchów zniewolenia.

SPICY GROINS - Wypowiadamy inkantację ~ Naturo usłuchaj się mnie, niech pnącza staną się ostre, niech przebiją go! ~ Zaklęcie sprawia że z podłoża wylatują jak oszalałe ostre pnącza, jest ich dokładnie cztery, które zakończone są jak włócznia ostrą końcówką, których jedynym celem jest przebicie na wylot ciała przeciwnika. Pnącza gdy uda się im przebić przez ciało, zakopują się z powrotem pod ziemie.

SUMMONING A BROWN BEAR - Wypowiadamy inkantację ~ Przyzywam Cię przyjacielu lasu, niedźwiedziu zaryj i przeraź mego wroga, mój bracie ukochany! ~ Zaklęcie sprawia, że w jaskrawym zielonym świetle materializuje się sojuszniczy niedźwiedź, którego przyzwaliśmy, staje się nam posłuszny póki dycha albo go nie odwołaliśmy. Niedźwiedź jest dość sporych rozmiarów, ma brązowe futro, ostre zębiska i szpony oraz siłę by obalić rosłego mężczyznę czy wyważyć drzwi od mieszkania. Niedźwiedź wykonuje nasze polecenia przez telepatyczne połączenie w wyniku zaklęcia przyzwania.

SUMMONING A ASIAN TIGER - Wypowiadamy inkantację ~ Łowco lasów, groźny drapieżco, usłuchaj się mego zaklęcia, stań się mym sojusznikiem o dorodna bestio ~ Zaklęcia sprawia, że w jaskrawym zielonym świetle materializuje się sojuszniczy tygrys, będzie on nam posłuszny a naszych poleceń się usłucha ze względu na pakt wiążący tego zaklęcia. Wydajemy mu rozkazy telepatycznie, a swoimi szponami i kłami oraz predyspozycjami do polowania jest w stanie porządnie pokiereszować naszych przeciwników.

SWARM OF LEAVES - Zaklęcie powoduje pojawienie się na polu bitwy niesamowitej ilości lewitujących liści, które ograniczają pole manewru przeciwników, lecz sojuszników i czarującego nie. Czar może posłużyć także jako pomoc podczas wycofania i ucieczki. Chmara liści działa na obszarze około trzydziestu pięciu metrów kwadratowych od miejsca rzucenia. Żeby rzucić zaklęcie musimy wypowiedzieć inkantację ~ Jesień nadeszła, liście spadają, niech zakryją me ciało ~

WOOD HAMMER - Zaklęcie wymaga inkantacji ~ Usłuchaj mnie wieczne drzewo, uderz swym ciałem mego przeciwnika, pogruchotaj mu kości, niech w nocy sika ~ Czar sprawia, że najbliższe przeciwnikowi drzewo pod którym się znajduje wygina się i rozrasta w taki sposób żeby uderzyć go jakby było młotem kowala i wgnieść go w ziemię lub odrzucić na bok. Drzewo po wykonaniu jednorazowego ciosu wraca do swoich normalnych rozmiarów.

FIRING WOOD ARROWS - Wymaga inkantacji ~ Drzewny przyjacielu, niech twoje gałęzie mnie wspomogą, wystrzel w nich ostrzał który podziurawi wroga mego ~ Zaklęcie powoduje że z korony najbliższego drzewa wylatują drewniane strzały jarzące się lekko jasnozielonym światłem. Prędkość tych strzał jest dość szybka by na czas trafić wroga. Drewniane strzały wyglądają jak ostro zakończone gałęzie, które są w stanie wbić się w ludzkie ciało.

GROWN LOG - Wymaga inkantacji ~ Ochroń me zagrożone ciało, stań mi na straży, bądź mi oparciem ~ Zaczarowana drewniana kłoda błyskawicznie wyrasta spod ziemi, szeroka na pół metra a wysoka aż na dwa, która jest w stanie ochronić nas przed atakami lub magicznymi zaklęciami destrukcyjnymi. Drzewo jest wystarczająco wytrzymałe żeby oprzeć się elementarnym zaklęciom lub ostrzałowi z broni palnej. Kłoda pozostaje na miejscu póki nie zostanie zniszczona.

THORNS CAGE - Wymaga inkantacji ~ Różany kwiecie, owiń te ciało swoimi cierniami, królu kwiatów, wspomóż mnie w tym trudnym czasie ~ Zaklęcie sprawia, że wokół celu który wybraliśmy zaczynają wyrastać cierniowe pnącza które układają się w kopułę tworząc cierniową klatkę, której ściany przy dotknięciu sprawiają ból, bo wyrastają z tej rośliny kolce tak ostre by przebić skórę. Klatka dość powoli wyrasta spod ziemi, więc najlepiej wpierw ogłuszyć cel albo go przytrzymać żeby więzienie mogło zatrzymać przeciwnika.

MUSHROOM MINES - Inkantacja ~ Słodziutkie i gorzkie grzybki, porośnijcie te pole pod moimi stopami, niech będzie waszym nowym domem ~ Zaklęcie sprawia natychmiastowe porośnięcie sieci grzybków, z okrągłymi daszkami, bardzo pulchnymi w odstępach od siebie metrowych, na całym przed polu gdzie toczysz batalię. Grzyby porastają jakieś pięćdziesiąt metrów kwadratowych wokół Ciebie, każde nadepnięcie na grzybka powoduje wybuch gazu ogłuszającego, który sprawia że dłuższe wdychanie działa jak efekt przedawkowania tabletek nasennych.
Powrót do góry Go down
https://thedeepestdarkness.forumpolish.com

Nature magija
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Classical magija
» Alchemic magija
» Infernal magija
» Fire magija
» Electric magija

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
DEEPEST DARKNESS :: DEEPEST DARKNESS :: KOMPENTENDIUM :: Department of magic and incantations-
Skocz do: