RELIEVED PAIN - Zaklęcie, które działa jedynie z kontaktem fizycznym lub na sobie, pozwala nie odczuwać bólu z ran, które zostały nam zadane w walce lub w wyniku choroby na kilka chwil, czas działania to trzy posty. Wymaga wypowiedzenia inkantacji " ~ Jonasz był ślepy, kiedy ja, niebiańskie dziecko, powiedziałem do niego: Tak prawdziwe, jak zostało zadanych świętych pięciu ran, które nie zwiotczały ani nie zgorzkniały. Od nich biorę wodę i krew, czyli dobre na wszelkie zranienia i urazy. Święty jest człowiek, który może uleczyć wszystkie rany i wszelkie rany ~ ". Po tych słowach jakby pojawia się za naszymi plecami świetlista-przeźroczysta zakapturzona postać mnicha, która znika kilka sekund później wraz z naszym bólem.
SPIRITUAL HEALING - Zaklęcie bardzo przydatne działające jedynie na rany z krwotokiem zewnętrznym, złamań czy obrażeń wewnętrznych nie wyleczy. Powiedz inkantacje na głos, przykładając do rany swoją dłoń (lub obie) „ ~ W imię niebiańskich sił, związuję tę ranę moim imieniem, niech duchy obdarzą tą ranę energią, która uchroni ją od cierpienia. Duchu wspomóż mnie i wylecz moje zranione ciało, zmuś me ludzkie ciało do wyleczenia ~ ". Po zakończeniu słów dłoń zaczyna jaskrawić się zielonkawą poświatą, a energia magiczna zaczerpnięta od duchów astralnych sprawia, że ciało się regeneruje. Trwa to kilka sekund lub minutę, zależy jak poważna i wielkie były obrażenia.
BLOOD HOLD - Zaklęcie, które wymaga jedynie skupienia myślowego na ranie swojej lub towarzysza, który musi znajdować się w zasięgu wzroku. Polega na zatrzymaniu krwawienia z pojedynczej rany na okres kilku chwil, czas działania to pięć postów, po wypowiedzeniu inkantacji " ~ Błogosławiony dzień, w którym narodził się [Godność zaczarowanego], niech potok krwi zatrzyma się ~ " Po zakończeniu słów, jaskrawe światło wyłania się z rany, które nie oślepia, ale daje poczucie ciepłej miłości, a kilka sekund później znika, zatrzymując krwawienie.
HEALTH WAVE - Zaklęcie bardzo potężne, która wymaga kontaktu fizycznego z celem, można też na sobie. Leczy wszystkie obrażenia zewnętrzne i wewnętrzne, włącznie z złamaniami. Trzeba wypowiedzieć tą inkantację trzy razy " ~ Rany, które zwiążę trzema imionami, które zatrzymasz: płomień, woda, marazm i obrzęk, w imię Trójcy Świętej. Należy to powtórzyć trzy razy. Następnie przesuń nitką trzy razy wokół rany, włóż ją w prawy róg w kierunku słońca. I powiedz: Ja cię tam postawiłem, abyś przyciągnął wodę dnawą, opuchliznę i ropienie oraz wszystko, co może być szkodliwe dla rana ~ " a wtedy jaskrawe jasnozielone trzy smugi otaczają leczonego, a kilka sekund później znikają, uzdrawiając go całkowicie.